Air Products Home

News ReleaseAir Products plaatst zonnepanelen op bedrijfsgebouwen in Keumiée

Producent van industriёle gassen wekt eigen duurzame energie op

10/01/2019 Halfweg

Air Products, een wereldleider op het gebied van industriële gassen, kondigde vandaag aan dat het zonne-energie zal inzetten voor de energievoorziening van hun Center of Excellence (COE), gevestigd in Keumiée (België), waar speciale gasmengsels en ultra hoogzuivere gassen (UHP) geproduceerd worden.

Air Products plaatst zonnepanelen op bedrijfsgebouwen in KeumiéeVoor deze primeur bij Air Products wordt de nieuwste generatie zonnepanelen op de daken geïnstalleerd, waardoor de faciliteit een deel van haar eigen energiemix kan opwekken. De installatie van zonnepanelen betekent een nieuwe stap voorwaarts. Air Products blijft zoeken naar mogelijkheden om groene energie in te zetten, waardoor zowel de energiekosten als de ecologische voetafdruk van het bedrijf verminderd worden.

Producent van industriёle gassen wekt eigen duurzame energie opHet project omvat de installatie van 800 zonnepanelen op de daken van drie gebouwen van het bedrijfscomplex. In totaal gaat het om een oppervlakte van 4.800 vierkante meter. De panelen zullen voorzien in een aanzienlijk deel van de jaarlijkse energiebehoefte. Vooral tijdens de zomer en in periodes met veel zonlicht zijn de panelen in staat om de duurzaamheid een flinke boost te geven omdat ze dan in de volledige energiebehoefte van de vestiging kunnen voorzien. 

Het Belgische bedrijf Green Energy4Seasons, dat de zonne-energiesystemen aan Air Products levert, zal als onderdeel van het ‘Seed for Life’ milieu-initiatief (www.grainedevie.org) 800 bomen op Madagascar planten (1 boom per paneel), waardoor het milieuvoordeel nog veel groter wordt.

“Voor Air Products staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen”, zegt Kurt Lefevere, vice-president Northern Continent bij Air Products. “Onze strategie is gebaseerd op drie fundamentele pijlers: groei, behoud en zorg. We streven naar groei door het aanbieden van duurzame oplossingen, waarvan onze klanten en de wereld waarin we leven beter worden; we streven naar het behoud van grondstoffen en vermindering van onze ecologische voetafdruk door kosteneffectieve processen en cutting-edge innovatie; we voelen ons verantwoordelijk en dragen zorg voor onze medewerkers, onze klanten en de omgeving waarin we opereren. We willen onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen realiseren. Ik ben blij dat deze nieuwe mijlpaal de weg zal wijzen naar toekomstige projecten die ons in staat zullen stellen onze eigen hernieuwbare energie op te wekken en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen," voegde hij eraan toe.

Als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf onderzoekt Air Products de mogelijkheden voor soortgelijke initiatieven op de andere bedrijfslocaties in Europa. 

In Keumiée werken 80 medewerkers en het is het grootste vulcentrum voor gascilinders van Air Products in Europa. De drie belangrijkste productlijnen zijn: ultra hoogzuivere gassen (UHP gases), procesmengsels en kalibratiemengsels. De producten worden vooral afgezet in Europa (Belgiё, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittanniё en Nederland), maar met behulp van vrachtwagens, containerschepen en vrachtvliegtuigen worden ze ook wereldwijd aan joint ventures en partners van Air Products geleverd.

Over Air Products 
Air Products (www.airproducts.com) is al meer dan 75 jaar een wereldwijd toonaangevende onderneming voor industriële gassen. Het bedrijf levert industriële gassen en bijbehorende apparatuur aan tientallen bedrijfstakken zoals raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas (LNG).

Air Products realiseerde in boekjaar 2018 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 35 miljard. Ongeveer 16.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.nl.  

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2018.

Downloads

|

Informações para contato

Ocorreu um erro, preencha os campos em destaque.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

O que podemos responder para você?

  1. Que tipo de pesquisa?

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close